اولین نشست مدیران دانشکده / گروه های آموزشی دانشگاه با عنوان "ارزیابی رشته های دانشگاه: مستندات، شاخص ها و ارزیابی کنندگان" برگزار گردید

1396/12/19

در این همایش که ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ از ساعت 14 تا 18 در تالار دهشور پردیس علوم، برگزار شد، رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه هدف اصلی این جلسات توسعه فرهنگ کیفیت است، گفت: «دانشگاه به‌دنبال تعمیق مفاهیمی است که آینده دانشگاه به آن گره خورده است. اگر ما بپذیریم ارزیابی کیفیت، بخش جدایی‌ناپذیری از دانشگاه تراز بین‌المللی است، همه سعی خواهیم کرد که آن را به نحو احسن اجرا کنیم».

وی افزود: «ارزیابی یک تقاضای ملی و بین‌المللی شده است و دانشگا‌ه‌ها باید خود را ارزیابی کنند. یعنی اگر ما هم خود را ارزیابی نکنیم، دیگران به شیوه‌ها و برنامه‌های مختلف ما را ارزیابی خواهند کرد».

وی با تاکید بر اینکه ارزیابی را به‌عنوان یکی از وظایف اعضای هیأت علمی باید بدانیم و نه یک موضوع اضافه، تصریح کرد: «هیچ شخص و یا واحد دیگری به‌جای اعضای هیأت علمی نمی‌تواند این کار را انجام دهد، حتی در این راستا مرکز ارزیابی فقط به‌عنوان یک تسهیل‌گر امور می‌تواند عمل کند».

دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز در این همایش گفت: «نقش و جایگاه گروه‌های آموزشی دانشگاه در اتخاذ تصمیم و اجرا، نقش ویژه و منحصر است».

معاون آموزشی دانشگاه تهران تاکید کرد: «درباره اجرای رشته‌های جدید، آن رشته‌هایی که در دانشگاه‌های دیگر در حال اجرا هستند، جزو اولویت دانشگاه تهران نیست. هم‌چنین باید به اجرای رشته‌های دانشگاه در پردیس‌ها به صورت موازی توجه شود، رشته‌ای که در یک پردیس در حال اجراست در واحد موازی آن نباید به اجرا در آید».

در ادامه همایش دکتر حسن ابراهیمی، مدیریت برنامه‌ریزی و نظارت آموزش دانشگاه به ارائه گزارشی در زمینه مسائل مطروحه پرداخت و دکتر نادر حقانی، رئیس مرکز ارزیابی کیفیت دانشگاه تهران نیز سخنرانی خود را در زمینه ارزیابی یکپارچه کیفیت رشته‌های دانشگاه ارائه داد.

در این همایش که با محورهای وضعیت و بازنگری رشته‌های دانشگاه، تدوین مستندات ارزیابی رشته‌های دانشگاه، شاخص‌های ارزیابی، شاخص‌های مشترک و تخصصی رشته‌های دانشگاه، ارزیابی کنندگان رشته‌های دانشگاه و شیوه ارزیابی یکپارچه رشته‌های دانشگاه و با حضور رئیس، هیأت رئیسه دانشگاه تهران و مدیران گروه‌های آموزشی، رؤسای دانشکده‌ها و پردیس‌ها برگزار شد، حاضران دیدگاه‌ها، پیشنهادها و پرسش‌های خود را ارائه دادند و در پایان مسئولان مربوط به تشریح و پاسخ مسائل مطرح شده پرداختند.